Zeytinyağlı Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 400 gram bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1/2 adet limon
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 tutam dereotu
Üzeri için:
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Havuçları ve biberi küp küp doğrayın.
- Zeytinyağı ile soğanları 1-2 dakika kavurun.
- Üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine bezelyeleri, suyu ve tuzu ekleyip, kapağı kapalı bir şekilde ve orta ateşte 20 dakika pişirin ve ılımaya bırakın.
- Bu sırada limonun suyunu sıkın.
- Sarımsakları ezerek limon suyu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
- Dereotunu ince ince kıyın.
- Ilıyan yemeğin üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, dereotunu ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra, afiyetle tüketin.
Zeytinyağlı Bezelye Tarifinin Servis Önerisi
Yanına pilavla servis edebilir, şahane bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder