Yörük Sütlacı Tarifi



KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Yörük Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litresüt
  • 4,5 yemek kaşığıpirinç unu
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1/2 çay kaşığısafran
  • 6 yemek kaşığıhaşlanmış buğday
  • 3 yemek kaşığıhaşlanmış kuru fasulye
  • 4 yemek kaşığıhaşlanmış nohut

    Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığıtoz ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığıtoz antep fıstığı
  • 1 çay kaşığıtoz tarçın

Yörük Sütlacı Tarifinin Püf Noktası

Bakliyatları önceden içme suyunda bekletin, ayrı ayrı tencerelerde bol suda haşlayın ve haşlama sularını tamamen süzün. Nişastayı ayrı bir yerde sulandırmadan eklemeyin.

Yörük Sütlacı Tarifinin Pişirme Önerisi

Safran yerine aspir kullanabilir, sütlaca bu şekilde renk verebilirsiniz.Kullanacağınız toz şeker miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.

Yörük Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker ve pirinç ununu tencerede karıştırarak pişirmeye başlayın. Safranı az miktarda sıcak su ile ıslatın.
  2. Sütlü karışım hafif kıvam alınca safran ve bakliyatları ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
  3. Karışımı kaselere alıp soğutun. Soğuyan tatlıyı yemişler ve tarçın ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlar