Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çiğ Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağıun
- 1 su bardağısu
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 yemek kaşığısirke
Hamuru için:
- 300 gramkıyma
- 1 adetsoğan
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 3/4 çay bardağısu
Kıymalı iç için:
- 3/4 su bardağısıvı yağ
Kızartmak için:
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi Börek) Tarifinin Püf Noktası
Hamurun içerisine konan sirke daha az yağ çekmesini sağlıyor. İç harcı sulu olmazsa kıymalar bir yerde küme halde kalır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine unu aktarın. Sirke ve tuzu ekleyin. Azar azar suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.
- Soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.
- Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, soğanı alın ve güzelce yoğurun.
- Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve unlanmış tezgahın üzerinde orta büyüklükteki bir tabak boyutunda açın.
- Bir kısmına iç harçtan koyun ve kapatın. Kenarlarına güzelce bastırın.
- Derin bir tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızan yağa börekleri alın ve kızartın. Çıkarıp fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder