Üsküp Böreği Tarifi


KAÇ 
KİŞİLİK

1 tepsi

HAZIRLAMA 
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME 
SÜRESİ

30 dakika

Üsküp Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet rendelenmiş kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir(az yağlı)
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1 demet doğranmış maydanoz

    Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam

Üsküp Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce çırpın.
  2. Üzerine unu da ilave edin ve tekrar karıştırın.
  3. Son olarak kabak, rendelenmiş beyaz peynir, karbonat ve maydanozu ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın. Kabak suyunu bırakınca, unu eklediğiniz zamanki halinden biraz daha yumuşak bir hamur olacaktır. Kabak yeterince suyunu salmazsa biraz süt ilavesiyle boza kıvamında bir hamur elde edebilirsiniz.
  4. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir fırın kalıbına dökün ve üzerini düzeltin.
  5. Yumurta sarısını hamurun tüm yüzeyine fırça yardımıyla sürün ve susam serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Yorumlar