Siron Tarifi

KAÇ 
KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA 
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME 
SÜRESİ

35 dakika

Siron Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Sulandırılmış Sarımsaklı Süzme Yoğurt İçin:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tereyağlı Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Siron Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  2. Yufkayı en ucundan başlayarak yuvarlayın. 3 cm uzunluğunda yufka halkaları kesin.
  3. Yağladığınız yuvarlak borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin.
  4. Yufkaları 20 dakika kızarana kadar pişirin.
  5. Bu sırada tereyağını eritip kıymayı kavurun. En son tuz ve karabiberi ekleyin ve ocaktan alın.
  6. Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın.
  7. Fırından çıkan yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tekrar 10 dakika fırınlayın.
  8. Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymayı yerleştirin ve erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!

Yorumlar