Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıpudra şekeri
- 125 grammargarin veya tuzsuz tereyağı
- 2 adetyumurta
- 2 yemek kaşığıhindistan cevizi
- 1 paketvanilin
- 1 paketkabartma tozu
- 4 yemek kaşığıirmik
- 3 su bardağıun
- 2 su bardağıtoz şeker
- 3 su bardağısu
- 3 damlalimonun suyu
Şerbeti için:
- 20 adetfındık
Üzeri için:
Şekerpare Tarifinin Pişirme Önerisi
Şekerpareleri, üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra da fırınlayabilirsiniz.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
- Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesine 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı irmik ve azar azar unu koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisin üzerine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
- Fındıkları şekerparelerin tam ortasına bastırarak yerleştiriyoruz.
- Şekerpareleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Kurabiyeler sıcak şerbeti de soğukken şerbetini döküyoruz. Şerbeti de döktükten sonra iyice çekmesi için bekliyoruz ve servis ediyoruz. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder