Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağıtel şehriye
  • 1/2 adettavuk göğsü
  • 5 daltaze soğan
  • 2 adetközlenmiş kırmızı biber
  • 10 adet küçük boysalamura mantar
  • 1/3 demetmaydanoz
  • 1/2 su bardağımısır(konserve veya haşlanmış)
  • 4 adetkornişon turşu
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

    Sos için:

  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığısumak
  • 2 yemek kaşığınar ekşisi
  • 1/2 adetlimonun suyu
  • 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifinin Pişirme Önerisi

Eğer taze mantar kullanmak isterseniz, limonlu suda yumuşayana kadar haşlayarak kullanabilirsiniz.

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın.
  2. Zeytinyağını bir tavaya alın ve kızdırın. Tel şehriyeleri ekleyin ve kavurun.
  3. Renkleri dönünce 1 bardak kaynar su ekleyin ve pilav gibi pişirin.
  4. Kornişon turşuları, közlenmiş biberleri ve taze soğanları minik minik, mantarları ince ince doğrayın.
  5. Maydanozları incecik kıyın.
  6. Haşlanan tavuğu mümkün olduğunca ince tel tel ayırın
  7. Pişen tel şehriye, tel tel olan tavuk ve doğradığınız tüm malzemeleri derin bir kasede birleştirin.
  8. Sos malzemeleri ayrı küçük bir kase de iyice harmanlayın ve tavuklu salatanın üzerine dökün.
  9. Sos salatanın her yerine geçene kadar salatayı karıştırın.

Yorumlar