Sebzeli Yufka Böreği Tarifi


KAÇ KİŞİLİK

15 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

Sebzeli Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetyufka
  • 1/2 kg.ıspanak
  • 3 adethavuç(rendelenmiş)
  • 2 adetpatates(küçük doğranmış)
  • 1 adetkırmızı kapya biber(küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 2 yemek kaşığıyoğurt
  • 1/2 su bardağısüt
  • 2 su bardağısıvı yağ(kızartmak için)
  • 1 su bardağıgaleta unu(bulamak için)
  • 1 adetyumurta(çırpılmış)
  • 1 çay kaşığıtuz

Sebzeli Yufka Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kızgın bir tavada bir miktar sıvı yağ ile beraber havuç ve patatesleri soteleyin.
  2. Patates ve havuçlar yumuşayınca ıspanakları  ve kapya biberleri ekleyin. Tuzunu da koyduktan sonra sotelemeye devam edin.
  3. Ispanaklar sotelendikten sonra sebzeleri ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  4. Yufkaları açın. Üzerlerine harcı şerit şeklinde yayın ve iç malzeme taşmaması için kenarlardan içeriye doğru katlayıp, rulo haline getirin.
  5. Ruloları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
  6. Servis etmeden önce dilimleyin ve sıcak servis edin.

Yorumlar