Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boyhaşlanmış patates
- 1 çay bardağıeritilmiş tereyağı
- 3 adetyumurta
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 su bardağıyoğurt
- 1 yemek kaşığıkuru nane
- 3 adetyufka
- 200 grambeyaz peynir(yumuşak)
Patatesli Rulo Börek Tarifinin Püf Noktası
Börek hafif donmadan doğrarsanız, dilimler çok yassı olabilir.
Tuz oranınıza peynirinizin tuz oranına göre karar verin.
Patatesli Rulo Börek Tarifinin Pişirme Önerisi
Yufkalar altın rengi bir görünüm almadan fırından çıkarmayın, yoksa çıtır çıtır bir doku elde edemezsiniz.
Patatesli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede haşlanmış, ezilmiş patates, eritilmiş tereyağı, yumurta, tuz, kuru nane ve yoğurdu karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha serin, üstüne patatesli harçtan sürün, üzerine beyaz peynir parçaları da ekleyin ve 2. yufkayı yayın yine patatesli harçtan sürüp, son kata da aynı işlemi uygulayın.
- Üst üste dizilmiş olan yufkaları rulo yaparak sıkıca sarın. Kenarlarındaki fazlalıkları alıp, streç filme sararak buzluğa koyun. Kolayca dilimlenmesi için yaklaşık 1,5 saat buzlukta bekletin.
- Börek hafifçe donunca, keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
- Dilimleri yağlı kağıt üzerine dizin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana, çıtır çıtır bir görünüm elde edene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Patatesli Rulo Börek Tarifinin Servis Önerisi
Arzu edilirse fırına koymadan dilimlerin üzerine kaşar rendesi serpilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder