Pastırmalı Mac and Cheese Tarifi







KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Pastırmalı Mac and Cheese Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 yemek kaşığıtereyağı
  • 3,5 yemek kaşığıun
  • 750 ml.süt
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi
  • 50 gramcheddar peyniri
  • 50 gramtel peyniri
  • 1/2 pakethaşlanmış makarna
  • 50 grampastırma
  • 100 gramcheddar peyniri(üzerine serpmek için)

Pastırmalı Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktası

Beşamel sos yaparken sürekli karıştırmak ve orta ateşte pişirmek kıvamın olgunlaşmasına yardımcı olacaktır.

Pastırmalı Mac and Cheese Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz üzerini daha fazla yakmak için piştikten sonra ızgara fonksiyonunda sadece üst kısmı pişirebilirsiniz.

Pastırmalı Mac and Cheese Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.
  2. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  3. Bir sos tavasına tereyağını alın ve eritin.
  4. Unu tereyağıyla beraber hafif kavurun.
  5. Ölçülü sütü 3-4 kerede unlu karışıma ekleyin.
  6. Bu sırada sürekli çırparak karışıma kıvam aldırın. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edin.
  7. Kıvam alan karışıma tel peyniri ve rendelenmiş cheddar peynirini ilave edin.
  8. Peynirler eriyince ocaktan alın ve haşlanmış makarnayla harmanlayın.
  9. Harmanlanan makarnaya iri iri doğranmış pastırmayı ilave edin.
  10. Fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin ve üzerine frenk soğanı serperek servis edin. İşte bu kadar!

Pastırmalı Mac and Cheese Tarifinin Servis Önerisi

Frenk soğan veya maydanozla tabağınızı renklendirmeyi unutmayın.

Yorumlar