Makarna Pasta Tarifi



KAÇ KİŞİLİK

6 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

Makarna Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 çay bardağısıvı yağ
  • 300 gramdana kıyma
  • 2 dişsarımsak(ezilmiş)
  • 4 yemek kaşığıdomates püresi
  • 3 adetdomates(rendelenmiş)
  • 1/2 demettaze fesleğen
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 paketmakarna(kalın kesme)
  • 80 gramtoz parmesan peyniri
  • 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)

Makarna Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kalın kesme makarnaları kaynar suda yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
  2. Suyunu süzdüğünüz makarnaları toz parmesan peyniri ile harmanlayın.
  3. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına, kalın kesme makarnalar dik duracak ve aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  4. Isıtılmış tavada sıvı yağ ile kıymayı kavurun.
  5. Sarımsak, domates püresi ve domates rendesini ekledikten sonra domatesler pişene kadar orta ateşte pişirin.
  6. Domatesler piştikten sonra tencereyi ocaktan almadan önce taze fesleğen, tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
  7. Kek kalıbına dizdiğiniz makarnaların üzerine kıymalı karışımı dökün ve boşlukları doldurması için spatula veya kaşık yardımıyla içe doğru yedirin.
  8. Kıymalı karışımı iyice yedirdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayıp, 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
  9. Pişen makarna pastayı 10 dakika dinlendirdikten sonra kelepçesini çıkarın ve dilimleyerek servis edin.

Yorumlar