Lahmacun Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

8 dakika

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

    Hamur İçin:

  • 500 gramun
  • 1/2 paketyaş maya
  • 200 gramsu
  • 10 gramtuz

    İç Harç İçin:

  • 500 gramdana kıyma
  • 1 adetsoğan
  • 1 dişsarımsak
  • 1 adetdomates(kabuğu soyulup, doğranmış)
  • 1 adetyeşil biber(doğranmış)
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)

Lahmacun Tarifinin Püf Noktası

Mayalanma sürecinin hızlanması için ılık su kullanmalısınız.

Lahmacun Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz mermer bir plaka kestirerek taş fırında pişmiş havası yaratabilirsiniz.

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
  2. Bir kapta kıyma, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
  4. Hamuru içinunu geniş bir kaba eleyin.
  5. Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
  6. En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
  7. Fırını 170 derece fansız programa ayarlayın.
  8. Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
  9. İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında dilediğiniz ölçüde kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Lahmacun Tarifinin Servis Önerisi

Ayran yapmayı unutmayın.

Yorumlar