Kıymalı Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gramorta yağlı dana kıyma
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
Kıymalı harç için:
- 2 adetyumurta
- 2 su bardağıun
- 2 su bardağısüt
- 1 çay kaşığıtuz
Krep için:
- 3 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
Pişirmek için:
Kıymalı Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine yumurtaları kırın.
- Hafifçe çırpın ve üzerine sütü ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Ardından unu eleyerek sıvı malzemelerin üzerine ilave edin ve içinde unun topaklanmamasına özen gösterek güzelce çırpın.
- Kabın üzerini streç filme kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
- Bu sırada iç malzemelerini hazırlayın. Orta boy bir tavanın içerisine zeytinyağını ve kıymayı aktarın.
- Orta ateşte kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymanın içine salça, baharat ve tuzu da ilave ederek birkaç dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın.
- İnce bir tavayı hafifçe yağlayın ve krepleri bir kepçe yardımıyla dökün. Arkalı önlü pişirin.
- Kreplerin içerisine kıymalı harcı ortalayarak koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından içe kıvırarak katlayın.
- Bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alarak biraz kızdırın.
- Krepleri arkalı önlü kızartın ve servis edin. Afiyet olsun.
Kıymalı Krep Börek Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz üzerine peynir serpebilir ya da yoğurtla servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder