Kıymalı Krep Börek Tarifi


KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Kıymalı Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler

    Kıymalı harç için:

  • 350 gramorta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

    Krep için:

  • 2 adetyumurta
  • 2 su bardağıun
  • 2 su bardağısüt
  • 1 çay kaşığıtuz

    Pişirmek için:

  • 3 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

Kıymalı Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine yumurtaları kırın.
  2. Hafifçe çırpın ve üzerine sütü ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Ardından unu eleyerek sıvı malzemelerin üzerine ilave edin ve içinde unun topaklanmamasına özen gösterek güzelce çırpın.
  4. Kabın üzerini streç filme kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
  5. Bu sırada iç malzemelerini hazırlayın. Orta boy bir tavanın içerisine zeytinyağını ve kıymayı aktarın.
  6. Orta ateşte kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymanın içine salça, baharat ve tuzu da ilave ederek birkaç dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın.
  7. İnce bir tavayı hafifçe yağlayın ve krepleri bir kepçe yardımıyla dökün. Arkalı önlü pişirin.
  8. Kreplerin içerisine kıymalı harcı ortalayarak koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından içe kıvırarak katlayın.
  9. Bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alarak biraz kızdırın.
  10. Krepleri arkalı önlü kızartın ve servis edin. Afiyet olsun.

Kıymalı Krep Börek Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine peynir serpebilir ya da yoğurtla servis edebilirsiniz.

Yorumlar