Kolay Su Böreği Tarifi



KAÇ 
KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA 
SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME 
SÜRESİ

40 dakika

Kolay Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 400 gram beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 5 adet yufka

Kolay Su Böreği Tarifinin Püf Noktası

Yumurta ve sıvı yağlı karışımı bolca kullanınız.

Kolay Su Böreği Tarifinin Pişirme Önerisi

Fansız program böreğinizin eşit pişmesine yardımcı olacaktır, ancak dilerseniz fanlı programda daha kısa sürede pişirebilirsiniz.

Kolay Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
  2. Bir kasenin içerisinde yumurta ve tuzu çırpıp sıvı yağı ve sütü ekleyin.
  3. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve en alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.
  4. Kalan 4 yufkayı 4 eş parçaya bölün, sıvı yağ, tuz ve yumurta ile hazırladığını iç harcın içerisine atarak, tamamen harca bulanmasını sağlayın.
  5. Yufkaları ilk kat yufkanın üzerine gelişi güzel serin ve iç harcı tamamen bu kata koyun.
  6. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. En son ilk yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine doğru kapatın ve yumurta, yağ karışımını döküp yayın.
  7. Buzdolabında 1 saat bekletin.
  8. Dolaptan çıkardığınız böreği dilimleyerek 190 derece fansız programda ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Kolay Su Böreği Tarifinin Servis Önerisi

Sıcak sıcak afiyetle tüketiniz.

Yorumlar