Hira Tatlısı Tarifi



KAÇ KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetyumurta
  • 1/2 su bardağıyoğurt
  • 1/2 su bardağısıvı yağ
  • 1 su bardağıirmik
  • 1 su bardağıun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1/2 paketvanilin

    Şerbeti için:

  • 2 su bardağıtoz şeker
  • 2 su bardağısu

    Üstünü bulamak için:

  • 1/2 su bardağıirmik

Hira Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Hira tatlısının en öenmli püf noktası şerbetinin kaynatılmadan yapılıyor olması. Suyla şekeri tencereye aldıktan sonra sadece şeker eriyene dek karıştırın ve kaynamaya başlamadan altını kapatıp soğumaya bırakın. Pek çok şerbetli tatlı da olduğu gibi bu tatlıda da soğuk şerbetin, sıcak tatlının üstüne dökülmesi gerekiyor.

Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Su ve şekeri bir tencereye alın, ocağın altını açıp şeker eriyene dek sürekli karıştırın. Şerbeti kaynatmayın, sadece şeker eriyene dek karıştırıp, kaynamaya başlamadan önce altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  2. Bir yoğurma kabına hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alın ve bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Oldukça ele yapışan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, üstünü bulamak için genişçe bir tabağa aldığınız irmiğin içine atın ve tüm etrafı irmikle kaplanacak şekilde irmiğin içinde yuvarlayın.
  4. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  5. Tatlılar fırında çıkar çıkmaz üstlerine soğumuş olan şerbeti gezdirin ve şerbeti tamamen çekene kadar tatlınızı dinlenmeye bırakın.
  6. Tatlılar şerbeti tamamne çekip, soğuduktan sonra, üstlerini antep fıstığıyla süsleyip servis edin.

Hira Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi

Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar