Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetyumurta
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağısüt
  • 1 su bardağısıvı yağ
  • 3 su bardağıun
  • 2 adetorta boy havuç
  • 1 su bardağıceviz içi
  • 1 tatlı kaşığıtarçın
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilya

Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifinin Püf Noktası

Her kek tarifinde olduğu gibi ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın ki kekiniz sönmesin. Kekinizin tamamen piştiğini öğrenmek için ise kürdan kullanın. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

Havuçlu, Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.
  2. Ardından sırasıyla; 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvıyağı ilave edin.
  3. Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.
  4. Bu esnada ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunuza eleyerek ekleyip mikserle çırpın.
  5. Kekinizin akışkan bir kıvama gelmesi için biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz.
  6. Bu aşamada bir parça margarin ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın ki kekiniz yapışmasın.
  7. Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar