Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi


KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gramkuşbaşı dana eti
  • 1 adet büyük boydomates
  • 2,5 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 adet küçük boysoğan
  • 1 dişsarımsak
  • 1 tatlı kaşığıbiber salçası
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 60 gramrendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  2. Domatesin de kabuklarını orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
  3. Bir tencerenin içerisine alın. Soğan ve tereyağını içine aktarın.
  4. Güzelce kavurun ve etleri ilave ederek kavurun. İçerisine domateslerini ekleyerek güzelce karıştırın.
  5. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kadar et suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Pişmeye yakın baharatlarını, tuzunu ve salçasını ilave ederek karıştırın, bir müddet daha piştikten sonra ocaktan alın.
  7. Bir güveç kabın içine pişmiş etleri aktarın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Güveçte Kaşarlı Kavurma Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine bir miktar daha tereyağı ilave edebilir, közlenmiş biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar