Gonca Gül Börek Tarifi


KAÇ KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Gonca Gül Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetyufka
  • 1 adetyumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığıyoğurt
  • 1 çay bardağısoda
  • 300 grambeyaz peynir
  • 1/2 demetmaydanoz

    Üzeri için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı

Gonca Gül Börek Tarifinin Pişirme Önerisi

Beyaz peynir yerine dilediğiniz başka bir peynir, kıyma ya da patates kullanarak da böreğinizi hazırlayabilirsiniz.

Gonca Gül Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyazı, yoğurt ve sodayı bir kaba alarak güzelce karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta beyaz peyniri çatal yardımıyla parçalayın.
  3. Maydanozları ince ince kıyarak peynirin üzerine ekleyip karıştırın.
  4. Her bir yufkayı dört çeyrek parçaya ayırın.
  5. Çeyrek parçanın orta kısmını parmak uçlarınızla tutarak saat yönünde döndürün.
  6. Yufkanın şeklini bozmadan, hazırladığınız sodalı karışımdan üzerine gezdirin.
  7. Harcı gezdirdikten sonra yufkanın orta kısmına 1 yemek kaşığı kadar peynirli harçtan ekleyip kenarlarını üzerine kapatın.
  8. Kapattığınız kısım altta kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  9. Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın.
  10. Tüm yufkalara gül şekli verip tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine fırça ile zeytinyağlı yumurta sarısını sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında orta rafta 30 dakika pişirin ve afiyetle tüketin.

Yorumlar