Fesleğenli Makarna Tarifi


KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Fesleğenli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paketburgu makarna(500 gr)
  • 2,5 litresıcak su(makarnayı pişirmek için)
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 bağtaze fesleğen
  • 50 gramtoz parmesan peyniri
  • 2 dişsarımsak(doğranmış)

Fesleğenli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.
  2. Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.
  3. Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.
  4. Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.
  5. Sarımsakları ekleyip soteleyin.
  6. 1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.
  7. 1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
  8. Sona aşamada  doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

Yorumlar