Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.
Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.
Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.
Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.
Sarımsakları ekleyip soteleyin.
1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.
1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder