Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gramsotelik dana eti
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetorta boy kuru soğan(yemeklik doğranmış)
- 2 adetorta boy domates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
- 3 adetorta boy yeşil biber(doğranmış)
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 1/2 tatlı kaşığıbiber salçası
- 1 su bardağısıcak su
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığıkekik
Et Sote Tarifinin Püf Noktası
Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın.Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır.
Et Sote Tarifinin Pişirme Önerisi
Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.
Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Döküm bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 1 adet yemeklik ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder