Cevapcici Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

Cevapcici Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gramyağlı kuzu boşluk eti
  • 150 gramyağlı dana kıyma
  • 100 gramyağlı koyun kıyması
  • 1 adetyumurta beyazı
  • 1,5 çay kaşığıkarbonat
  • 2 dişsarımsak
  • 1 adet orta boysoğan
  • 2 çay kaşığıtatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığıacı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz

Cevapcici Tarifinin Püf Noktası

Dilerseniz tek ama yağlı bir kıyma çeşidi kullanarak tarifinizi hazırlayabilirsiniz. Toz kırmızı biber yerine eğer varsa ''cayanne pepper'' denilen baharattan da kullanabilirsiniz. Orijinaline daha yakın olacaktır.

Cevapcici Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanın kabuklarını soyun. Çok minik ve ince bir biçimde doğrayın. Fazla suyunu sıkın.
  2. Sarımsakların kabuklarını soyun ve ezin.
  3. Kıymaları bir kabın içerisine alın.
  4. Üzerine diğer tüm malzemeleri, tuz ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  5. Tüm malzemeler birbiriyle iyice bütünleştiğinde harcı tezgahın üzerine alın. Yuvarlayarak uzun ve ince bir silindir elde edin.
  6. Elde ettiğiniz silindiri streç filme hava almayacak şekilde sarın.
  7. Buzdolabında 1 gün dinlendirin.
  8. Ertesi gün elde ettiğiniz silindirden ortalama boyutlarda köfteler kesin.
  9. Hafif yağlanmış isli tavada ya da normal tavada arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Ardından sıcak sıcak servis edin.

Cevapcici Tarifinin Servis Önerisi

Yanına taze ekmek, pilav, patates kızartması, yoğurt ya da kaymak gibi opsiyonlarla servis edebilirsiniz.

Yorumlar