Çanak Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıince bulgur
- 1 adetkuru soğan
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığısalça
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıtuz
- 5 adetpatates
- 1 adethavuç
- 1 su bardağıhaşlanmış bezelye
- 5 adetkornişon turşu
- 1 su bardağıyoğurt
- 0.5 su bardağımayonez
Çanak Salata Tarifinin Püf Noktası
Hazırlama süresini kısaltmak için hazır garnitür de kullanabilirsiniz.
Çanak Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve robottan çekerek püre haline getirip bir kaba alın.
- Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1 su bardağı kaynar su döküp bir kenarda yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız zeytinyağında güzelce kavurun, içerisine salçayı ve baharatlarını da ekleyip güzelce kavurun.
- Hazırladığınız salçalı sosu püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne dökün, kabarmış olan bulguru da ekleyin ve güzelce yoğurup, dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Salatası için; kalan 1 patatesi ve havucu küp küp doğrayın. Üstünü geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek haşlayın.
- Sonrasında süzün, haşlanmış bezelyeleri ve küp küp doğradığınız turşuları ekleyin. Yoğurt, mayonez ve ince ince doğranmış dereotunu da ekleyip güzelce karıştırın. Salatanız hazır.
- Hazırlayıp dinlenmesi için dolaba kaldırdığınız patatesli harcı alın ve elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp çanak şekli vererek bir servis tabağına dizin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra, hazırlamış olduğunuz salatayı içlerine paylaştırın
- Dereotu ile süsleyip servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder