Bal Badem Tatlısı Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

1 tepsi

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Bulamak için:

  • 1 çay bardağıirmik

    Hamuru için:

  • 60 gramoda sıcaklığında tereyağı
  • 60 gramoda sıcaklığında margarin
  • 1/2 çay bardağısıvı yağ
  • 1/2 su bardağınişasta
  • 1 adetyumurta
  • 1 çay bardağıince çekilmiş badem içi
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilin
  • 2 su bardağıun

    Şerbeti için:

  • 2 su bardağısu
  • 2 su bardağıtoz şeker
  • 3-4 damlalimon suyu

Bal Badem Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Bal badem tatlısının kıyır kıyır ve ağızda dağılan bir lezzet olması için tatlılar fırından çıkar çıkmaz çok sıcaklarken üstlerine soğuk şerbeti dökmelisiniz. İçine badem yerine damak tadınıza göre çekilmiş fındık da koyabilirsiniz.

Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin, ardından altını kapatıp limon suyunu sıkın ve soğuması için bir kenara alın.
  2. Hamurunu hazırlamak için; tereyağı, margarin, sıvı yağ, nişasta, badem, yumurta, kabartma tozu ve vanilini güzelce karıştırın.
  3. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  4. Elde ettiğiniz hamurdan parçalar kopartın elinizle uzun rulolar haline getirip bu rolaları irmiğe bulayın ve bir bıçak yardımıyla verev olarak keserek baklava dilimi şekli verin.
  5. Kestiğiniz hamurları yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklara dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
  7. Pişirme süresinin sonunda tepsiyi fırından çıkartın ve hamurlar sıcakken üstlerine soğumuş şerbeti dökün ve şerbeti çekmeleri için bekletin.
  8. Şerbeti tamamen çektiğinde tatlınız servise hazırdır. Üstlerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Yorumlar