Şeftalili Labneli Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

12 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

1 saat

Şeftalili Labneli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Keki İçin:

  • 3 adetyumurta
  • 1.5 su bardağıtoz şeker
  • 1/2 adetlimon kabuğu rendesi
  • 125 gramtereyağ
  • 1/2 paketkabartma tozu
  • 1/2 su bardağıince çekilmiş fındık
  • 2.5 su bardağıun

    Labneli Harç İçin:

  • 6 adetşeftali
  • 500 gramlabne
  • 1 paketvanilin
  • 4 yemek kaşığılimon suyu
  • 4 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 adetyumurta

    Süslemek İçin:

  • 4 yemek kaşığıpudra şekeri

    Üzeri İçin:

  • 1 su bardağıun
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 4 yemek kaşığıtereyağı

Şeftalili Labneli Pasta Tarifinin Püf Noktası

Labne yerine orijinal tarifte olduğu gibi, eğer bulabilirseniz, quark da kullanabilirsiniz.

Şeftalili Labneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için gerekli olan, fındık haricindeki tüm malzemeleri bir mikser yardımıyla karıştırın. Dibini yağladığınız bir fırın kabına, hazırladığınız kek hamurunu dökün.
  2. Şeftalileri yıkayın ve küp küp doğrayın. Şeftalilerin yarısını kek hamurunun üstüne serpiştirin. Üstlerine robottan çektiğiniz fındıkları serpiştirin.
  3. Labneli karışım için gerekli olan; labne, yumurta, limon suyu, toz şeker ve vanilyayı mikserle güzelce çırpın ve kek hamurunun üstüne yaydığınız şeftalilerin üstüne yayın.
  4. Kalan şeftalileri de labneli karışımın üstüne güzelce serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika boyunca pişmeye bırakın.
  6. Bu sırada üstü için gerekli olan; un, toz şeker ve tereyağını güzelce yoğurarak birbirine yedirin. Hazırladığınız bu hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
  7. 45 dakikanın sonunda tatlınızı fırından alın ve yoğurup buzdolabına kaldırdığınız hamurdan parçalar kopartarak, avcunuzla inceltin. Bu parçalarla mümkün olduğunda tatlınızın üstünü kapatın.
  8. Ardından tekrar fırına sürün ve üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
  9. Fırından aldığınız şeftalili labneli pastanızı, oda ısısında soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Yorumlar