Şeftalili Labneli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1.5 su bardağıtoz şeker
- 1/2 adetlimon kabuğu rendesi
- 125 gramtereyağ
- 1/2 paketkabartma tozu
- 1/2 su bardağıince çekilmiş fındık
- 2.5 su bardağıun
Keki İçin:
- 6 adetşeftali
- 500 gramlabne
- 1 paketvanilin
- 4 yemek kaşığılimon suyu
- 4 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 adetyumurta
Labneli Harç İçin:
- 4 yemek kaşığıpudra şekeri
Süslemek İçin:
- 1 su bardağıun
- 1/2 su bardağıtoz şeker
- 4 yemek kaşığıtereyağı
Üzeri İçin:
Şeftalili Labneli Pasta Tarifinin Püf Noktası
Labne yerine orijinal tarifte olduğu gibi, eğer bulabilirseniz, quark da kullanabilirsiniz.
Şeftalili Labneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için gerekli olan, fındık haricindeki tüm malzemeleri bir mikser yardımıyla karıştırın. Dibini yağladığınız bir fırın kabına, hazırladığınız kek hamurunu dökün.
- Şeftalileri yıkayın ve küp küp doğrayın. Şeftalilerin yarısını kek hamurunun üstüne serpiştirin. Üstlerine robottan çektiğiniz fındıkları serpiştirin.
- Labneli karışım için gerekli olan; labne, yumurta, limon suyu, toz şeker ve vanilyayı mikserle güzelce çırpın ve kek hamurunun üstüne yaydığınız şeftalilerin üstüne yayın.
- Kalan şeftalileri de labneli karışımın üstüne güzelce serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika boyunca pişmeye bırakın.
- Bu sırada üstü için gerekli olan; un, toz şeker ve tereyağını güzelce yoğurarak birbirine yedirin. Hazırladığınız bu hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
- 45 dakikanın sonunda tatlınızı fırından alın ve yoğurup buzdolabına kaldırdığınız hamurdan parçalar kopartarak, avcunuzla inceltin. Bu parçalarla mümkün olduğunda tatlınızın üstünü kapatın.
- Ardından tekrar fırına sürün ve üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
- Fırından aldığınız şeftalili labneli pastanızı, oda ısısında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder