Rulokatlı Meyveli Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

Rulokatlı Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Kreması için:

  • 1,5 su bardağısüt
  • 3 adetyumurta sarısı
  • 1 paketvanilin
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığınişasta
  • 3 yemek kaşığıkakao
  • 3 yemek kaşığıun
  • 1 paketbitter çikolata(%50 kakao oranında ya da daha altı)
  • 3 yemek kaşığıtoz şeker

    Pandispanya için:

  • 1 su bardağıun
  • 4 adetyumurta
  • 3 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 su bardağışeker
  • 2 yemek kaşığısıcak su
  • 3 yemek kaşığıılık süt
  • 1 paketvanilya
  • 1 paketkabartma tozu

    Süslemesi için:

  • 10 paketrulokat gofret(7'li paket)
  • 1 paketçikolata topları
  • 1/2 adetşeftali
  • 1/2 adetportakal
  • 1/2 adetnar
  • 1 adetkivi
  • 1/2 adetmuz

Rulokatlı Meyveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını iki farklı kabın içinde ayırın.
  2. Yumurta beyazların üzerine şekerin yarısını koyun ve mikser yardımıyla köpükleşene kadar çırpın.
  3. Yumurta sarılarının üzerine de kalan şekeri ekleyip yine mikser yardımıyla çırpın.
  4. Yumurta sarılarının üzerine sıvı yağ ve sıcak su ilave edip çırpmaya devam edin.
  5. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bir kez daha karıştırın.
  6. Daha önce çırptığınız yumurta beyazlarını bu karışımın içerisine spatula yardımıyla iyice yedirin.
  7. Hazırladığınız pandispanya karışımını kek kalıbına aktarıp daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
  8. Kremasını hazırlamak için; yumurta sarılarını genişçe bir kabın içine alın. Hafifçe çırpın.
  9. Şeker ve tereyağını ekleyin ve çırpın. Ardından un, nişasta, vanilini eleyerek ekleyin.
  10. Sütü ve ardından kakaoyu ekleyerek iyice karıştırdığımız karışımı orta boy bir tencereye aktarıp, orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  11. Sıcak olan kremanın içerisine çikolatayı ekleyip içinde erimesini sağlayın.
  12. Krema soğuduktan sonra içine 1 paket krem şanti ilave edin ve mikser yardımıyla çırpın.
  13. Soğumaya bıraktığınız pandispanyayı ortadan ikiye bölün. Parçaları sütle hafifçe ıslatın.
  14. Tabanını kremanın bir kısmıyla kaplayın. Üzerine muz dilimleri dizin.
  15. Geriye kalan kremayla pastanın tamamını kaplayın.
  16. Krema kapladığınız pandispanyanın etrafına tek tek rulokatları dizin.
  17. Pastanın etrafını kurdeleyle bağlayın ve bu şekilde sabitleyin. Buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın.
  18. Meyvelerinizi minik minik doğrayın. Soğuyan pastanızın üzerini meyveler ve çikolata topları ile süsleyerek servis edin.

Rulokatlı Meyveli Pasta Tarifinin Servis Önerisi

Çikolata topları yerine çakıl taşları kullanarak da pastanızı süsleyebilirsiniz. Pastanızın etrafını 1 metre yeşil kurdele ile çevirerek güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Yorumlar