Puantiyeli Rulo Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

8 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

Puantiyeli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Keki İçin:

  • 5 adetyumurta
  • 170 gramşeker
  • 100 gramun
  • 1 paketvanilin
  • 1/4 çay kaşığıkırmızı gıda boyası

    Kreması İçin:

  • 1 paketpastacılık kreması
  • 15 gramtereyağı
  • 100 mililitresıvı krema
  • 1 çorba kaşığıpudra şekeri
  • 10 adetçilek

Puantiyeli Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası

Önceden 160 dereceye alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir. Servisten önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmeli.

Puantiyeli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta akları, mikserle toz şekerin 3/4 su bardağı kaşık kaşık eklenerek kar haline getirilir.
  2. Yumurta sarıları, kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
  3. Bu karışıma, yumurta akı karışımı 3-4 defada eklenip katlanarak karıştırılır. Un ve vanilya da elenerek eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
  4. Kek karışımının 1/4 üne kırmızı gıda boyası kürdan ucuyla eklenir ve karıştırılır.
  5. Krema torbasıyla pişirme kağıdı serilen tepsiye aralıklı küçük yuvarlaklar sıkılır.
  6. Yuvarlakların arasına ve üzerine kalan kek karışımı sıkılıp düzleştirilir. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir.
  7. Pastacı kreması sütle pişirilir. Tereyağ eklenip karıştırılır. 2 dakika çırpılır. Krema üzerine streç film kapatılıp dolaba kaldırılır.
  8. 100 ml sıvı krema pudra şekeri ile çırpılır. Pastacı kremasına eklenerek çırpılır.
  9. Soğuyan kek pişirme kağıdı üzerine ters çevrilip kağıt sıyrılır. Kek tekrar ters çevrilir. Çok kenarlara gelmeden krema sürülür.
  10. Çilekler bir kenara yatay yerleştirilir. Alttaki kağıt yardımıyla rulo haline getirerek sıkıştırılır. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar