Puantiyeli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adetyumurta
- 170 gramşeker
- 100 gramun
- 1 paketvanilin
- 1/4 çay kaşığıkırmızı gıda boyası
Keki İçin:
- 1 paketpastacılık kreması
- 15 gramtereyağı
- 100 mililitresıvı krema
- 1 çorba kaşığıpudra şekeri
- 10 adetçilek
Kreması İçin:
Puantiyeli Rulo Pasta Tarifinin Püf Noktası
Önceden 160 dereceye alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir. Servisten önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirilmeli.
Puantiyeli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta akları, mikserle toz şekerin 3/4 su bardağı kaşık kaşık eklenerek kar haline getirilir.
- Yumurta sarıları, kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Bu karışıma, yumurta akı karışımı 3-4 defada eklenip katlanarak karıştırılır. Un ve vanilya da elenerek eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.
- Kek karışımının 1/4 üne kırmızı gıda boyası kürdan ucuyla eklenir ve karıştırılır.
- Krema torbasıyla pişirme kağıdı serilen tepsiye aralıklı küçük yuvarlaklar sıkılır.
- Yuvarlakların arasına ve üzerine kalan kek karışımı sıkılıp düzleştirilir. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki alt üst ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirilir.
- Pastacı kreması sütle pişirilir. Tereyağ eklenip karıştırılır. 2 dakika çırpılır. Krema üzerine streç film kapatılıp dolaba kaldırılır.
- 100 ml sıvı krema pudra şekeri ile çırpılır. Pastacı kremasına eklenerek çırpılır.
- Soğuyan kek pişirme kağıdı üzerine ters çevrilip kağıt sıyrılır. Kek tekrar ters çevrilir. Çok kenarlara gelmeden krema sürülür.
- Çilekler bir kenara yatay yerleştirilir. Alttaki kağıt yardımıyla rulo haline getirerek sıkıştırılır. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder