Pratik Yanardağ Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

7 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

Pratik Yanardağ Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetkakaolu hazır pandispanya keki

    İç kreması için:

  • 1 su bardağısoğuk süt
  • 1 paketkrem şanti
  • 1 çay bardağıdamla çikolata
  • 1 adet orta boymuz
  • 1 paketkakaolu petibör bisküvi

    Keki ıslatmak için:

  • 1/2 su bardağısüt

    Üzeri için:

  • 1 paketorman meyveli sos

Pratik Yanardağ Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle meyve sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın ve pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Derince bir kabın içinde 1 paket toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü kıvam alana dek bir el mikseri yardımıyla çırpın.
  3. Petibör bisküvileri elinizle parçalayın ve krem şantinin içerisine karıştırın. Muzu halka halka doğrayın ve onu da içine katın.
  4. Ardından damla çikolataları da ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Hazır pandispanya kekinin bir tanesini alın ve servis tabağına yerleştirin. Sütle her yerini ıslatın.
  6. Hazırladığınız krem şantili iç kremayı pasta tabanının üstüne kenarlarda boşluk bırakarak bir tepe oluşturacak şekilde yayın.
  7. Diğer pandispanya tabanını 8 eşit parçaya bölün. Ancak 7 parçasını kullanacağız.
  8. Pandispanyadan kestiğiniz her bir üçgen dilimi, diğer pandispanyanın ortasına yığdığınız kremalı karışımın etrafına dizin.
  9. Ortada kalan boşluğa hazırladığınız orman meyve sosunu yavaşça boşaltın. Sos dilimlerin aralarındaki boşluklardan da akacak.
  10. İsterseniz bir kaç saat dolapta beklettikten sonra, isterseniz de hemen servis edin.

Yorumlar