Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1/2 su bardağıılık su
1/2 su bardağıılık süt
3 su bardağıun
50 gramtereyağı
1 paketkuru maya
1 tatlı kaşığımahlep
1/2 çay kaşığıtuz
1 çay bardağıtoz şeker
1 adetyumurta
Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Mayayı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırın. Ardından su, tereyağı, , mahlep, tuz, toz şeker ve yumurtayı da ekleyin.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışır kıvamda bir hamur elde edin. Bir saat kadar mayalandırın.
Mayalandıktan sonra biraz yoğurup portakal büyüklüğünde bezeler elde edin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin, kenarlarına hafif bastırın.
Yarım saat kadar da bu şekilde mayalandırın ve 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kreması için:
Süt, yumurta sarısı, toz şeker, nişasta ve vanilin bir sos tenceresinin içerisinde, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilini ekleyin ve ocağın altını kapatıp kremayı soğumaya bırakın.
Birleştirme aşaması:
Krema soğuduktan sonra krem şantiyi ve suyu ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
Pişen alman pastalarını ortadan ikiye bölün ve arasına kremadan yaklaşık 4-5 yemek kaşığı kadar sıkın.
Muz dilimlerini de ekledikten sonra üzerini kapatın ve pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder