Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 grambal kabağı
  • 1 çay bardağıtoz şeker(bal kabağını pişirmek için)
  • 2 su bardağısu(bal kabağını pişirmek için)
  • 4 paketyulaflı bisküvi(öğütülmüş)
  • 5 yemek kaşığıdövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığıtarçın
  • 1 çay kaşığıtoz zencefil

    Üzerİ İçin:

  • 1 su bardağıçikolata sosu
  • 1/2 su bardağıceviz içi

Pişmeyen Pratik Bal Kabağı Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede bal kabağı, şeker ve suyu kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte bal kabakları suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pişen bal kabağını püre haline getirin ve derin bir kaseye aktarın.
  3. Üzerine öğütülmüş yulaf bisküvisi, ceviz, tarçın ve toz zencefil ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  4. Şekil vermek için altı açık bir pasta kalıbına harcı yayın ve dilerseniz buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine çikolata sos ve dövülmüş ceviz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun!

Yorumlar