Mısır Gevrekli Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

8 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

Mısır Gevrekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 grammısır gevreği
  • 250 grambitter çikolata
  • 125 ml.sıvı krema
  • 8 adetmarshmallow
  • 1/2 su bardağıince çekilmiş fındık içi

    Servisi için:

  • 1 su bardağıbademli çikolata draje

Mısır Gevrekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pastaya kıvam ve tat verecek çikolata sosunu hazırlamak için; sıvı kremayı küçük bir tencerede kaynamaya bırakın.
  2. Kaynama noktasına gelen sıvı kremayı ocaktan alın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata parçalarını içine katıp hızlıca karıştırın. Kremanın ısısıyla çikolata parçaları tamamen erimiş olmalı.
  3. Mısır gevreğini geniş bir karıştırma kabına alın. İnce çekilmiş fındık içi eklediğiniz eritilmiş çikolata karışımıyla harmanlayın.
  4. Temiz ve derin bir servis kasesinin çukur kısmını streç filmle kaplayın. Hazırladığınız mısır gevrekli karışımın yarısını servis kasesine boşaltın. Orta kısmına marshmallowları gömün. Kalan mısır gevrekli karışımla üzerlerini kapatıp pastaya son halini verin.
  5. Üzerini streç filmle kaplayıp soğuması için buzdolabına kaldırın. Soğuyup kıvam alan pastayı büyük bir servis tabağına ters çevirip çıkartın.
  6. Bademli çikolata drajeleriyle süslediğiniz pastayı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Mısır Gevrekli Pasta Tarifinin Servis Önerisi

Hazırladığınız pastayı porsiyonluk muffin kalıplarında soğutabilir, dilimlemeden de servis edebilirsiniz.Mısır gevrekli pasta karışımına arzu ettiğiniz kuru meyve ve kuru yemiş parçalarını ekleyebilirsiniz.

Yorumlar