Lorlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağıun
- 1 çay kaşığıkabartma tozu
- 1 adetyumurta
- 1 çay bardağıtoz şeker
- 100 gramtereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağısüt
- 2 adetyumurta
- 1,5 çay bardağıtoz şeker
- 250 gramlor peyniri
- 1 çay bardağısüt
- 2 yemek kaşığınişasta
- 2 adetlimon kabuğu rendesi
- 5 yemek kaşığılimon suyu
- 1 paketvanilya
Kreması için:
- 4 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
Üzeri için:
Lorlu Pasta Tarifinin Püf Noktası
Kelepçeli kalıp kullanmanız pastayı içinden çıkarabilmeniz için daha kolay olacaktır, bu tarifte 26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandık. Hamuru ele yapışan bir hamur olacak, ekstra un ilavesi yapmamaya çalışın, yoksa sert bir tabanınız olur.
Lorlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın. Üstüne yumurta, toz şeker, tereyağı ve sütü ekledikten sonra güzelce yoğurun, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
- Hamur beklerken kalıbınız margarin ile güzelce yağlayın.
- Kreması için gerekli olan; yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpın, ardından üstüne lor peyniri, süt, nişasta ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Limonların kabuklarını içine rendeleyin ve limon suyunu da ilave edin. Güzelce karıştırın., kremanız hazır.
- Bekleme süresinin sonunda hamuru dolaptan alın ve ikiye bölün. Yarısını kalıbın zeminine elinizle bastırarak yaydırın, diğer yarısını da çeper oluşturacak şekilde 3-4 cm yüksekliğinde kalıbın yanlarına yayın.
- Hazırladığınız kremayı içine boşaltın ve önceden ısıtılmış, fanlı 160 derece fırında, üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Fırından alın, soğuduktan sonra kalıptan çıkartın, buzdolabında 4 saat kadar bekletin ve ardından üstünü süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder