Limonlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağısüt
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 adetlimon kabuğu rendesi
- 1 adetyumurta sarısı
- 2 yemek kaşığınişasta
- 2 yemek kaşığıun
- 1 paketvanilya
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
Kreması için:
- 4 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 2 paketvanilya
- 1 adetlimon kabuğu rendesi
- 1 paketkabartma tozu
- 1,5 - 2 su bardağıun
Pandispanyası için:
- 1 paketkrem şanti
- 1 adetlimon kabuğu rendesi
- 1 su bardağısoğuk süt
Üzeri için:
Limonlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
- Ardından üzerine vanilya ve limon kabuğunu ilave edin, güzelce çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış 20 ya da 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbına ya da yağlı kağıt serili borcama kek harcını aktarın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kreması için limon kabuğu rendesi, tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Kıvam alınca göz göz olunca ocaktan alın ve içerisine vanilya, tereyağı, limon kabuğu ilave edip karıştırın. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Krem şantiyi soğuk süt ve limon kabuğu rendesiyle birlikte güzelce çırpın. Buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakın.
- Pandispanyanızı ortadan ikiye bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde kesin.
- Orta kısmına kremanızı güzelce sürün. Diğer pandispanyayı da üzerine koyun. Soğumuş olan krem şantiyi pastanızın üzerine güzelce yayın.
- Pastanızı buzdolabında en az 1 saat, ideali 1 gece dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Birleştirme aşaması:
Limonlu Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini dilerseniz limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder