Kozalak Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

12 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

7 dakika

Kozalak Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gramkakaolu pirinç patlağı
  • 4 yemek kaşığıbal
  • 80 grambitter çikolata
  • 50 grammargarin
  • 1/2 su bardağısusam

    Servisi için:

  • 1 yemek kaşığıpudra şekeri

Kozalak Pasta Tarifinin Püf Noktası

Pastaya çam kozalağı şeklini vermek için; limon sıkacağının arkasındaki boşluktan faydalanarak sıkacağı bir kalıp gibi kullanabilirsiniz.Limon sıkacağının arkasına karışımın yapışmaması için streç film değil temiz bir naylon poşet kullanın. Streç film pasta karışımının yapışmasına neden oluyor.

Kozalak Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Büyük boy çelik tencerede margarin, bal ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin.
  2. Ayrı bir tencerede susamları kavurduktan sonra kavrulmuş susamları diğer malzemelerin içine katın.
  3. Tencerenin içindeki tüm malzemeler eridikten sonra pirinç patlaklarını katın ve iyice karıştırın.
  4. Karışımın altını kapatın ve karışım şekil alabilecek soğukluğa gelene kadar bekletin.
  5. Limon sıkacağının arkasını çevirerek boş kalan kısma kalın bir naylon yerleştirdikten sonra malzeme ılıkken kalıp halinde sıkıca içerisine yerleştirin.
  6. Kalıp olarak kullandığınız limon sıkacağını ters çevirip çıkardığınızda pasta, çam kozalağı şeklini alacaktır.
  7. Üzerine pudra şekeri eleyip, çam yaprakları ve kozalaklarla süslediğiniz pastaları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar