Ispanaklı Kek Tarifi


KAÇ KİŞİLİK

10 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetyumurta
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağısüt
  • 1/2 su bardağızeytinyağı
  • 2,5 su bardağıun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilya
  • 200 gramdondurulmuş ıspanak
  • 1 adetdamla sakızı

    Üzeri için:

  • 2 pakettoz krem şanti
  • 1,5 su bardağısoğuk süt

Ispanaklı Kek Tarifinin Pişirme Önerisi

Damla sakızı çiğ ıspanağın kokusunu alacak ve keke farklı bir aroma verecektir. Arzuya göre damla sakızı kullanmak yerine ıspanağı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra rondodan geçirip, kullanabilirsiniz.

Ispanaklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları, toz şeker ile krema haline gelene kadar çırpın. Zeytinyağını katıp, çırpma işlemini sürdürün.
  2. Dondurulmuş ıspanak, damla sakızı ve sütü mutfak robotundan geçirin. Keke yeşil rengini verecek olan bu sıvı karışımını kek harcına katın.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kek harcını tamamlayın.
  4. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kek harcını aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35- 40 dakika kadar pişirin.
  5. Kekin kreması için; toz krem şanti karışımını soğuk süt ile çırptıktan sonra buzdolabında bekleterek koyu bir kıvam almasını sağlayın.
  6. Pişen keki dinlendikten sonra fırından alın. Servis tabağına ters çevirip, tabanındaki yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde çıkartın.
  7. Üzerine hazırladığınız krem şanti karışımını yayın. Kolayca dilimlenmesi için buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Ispanaklı Kek Tarifinin Servis Önerisi

Kalıptan çıkan kekin bir bölümünü kesip, rondodan geçirdikten sonra krema ile kapladığınız kekin üzerine serpiştirebilirsiniz.

Yorumlar