Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

7 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetyumurta
  • 1/2 su bardağısüt
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 1/2 su bardağısıvı yağ
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilya
  • 1,5 su bardağıelenmiş un
  • 20 dalıspanak
  • 1,5 su bardağısüt
  • 2 yemek kaşığıtoz şeker
  • 1 paketvanilya
  • 1 yemek kaşığıun
  • 1 yemek kaşığınişasta
  • 1 yemek kaşığıtereyağı

Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanak püresi için; 20 dal ıspanağı güzelce yıkayın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ocağın altını açın. Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  2. Soğuduktan sonra el blenderi ile çekin ve püre haline getirin.
  3. Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri mikser yardımı ile köpük haline gelene dek çırpın.
  4. Ardından; süt, şeker, yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edin ve güzelce karıştırın.
  5. Ispanak püresini de içine ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine boşaltın.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  7. Kek pişerken, kremasını hazırlayın. Krema için gerekli olan tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin.
  8. Koyulaşıp, kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve içine tereyağı ile vanilyayı ilave edin. Tereyağı eriyene dek karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.
  9. Kek fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve bir kalıp yardımıyla yuvarlak yuvarlak kekinizi kesin.
  10. Arta kalan parçaları mutfak robotundan çekerek un haline getirin.
  11. Kestiğiniz yuvarlak keklerin üstüne önce krema koyun ve ardından , un haline getirdiğiniz kek kırıntılarına bulayın.
  12. Bir servis tabağına alın, üstlerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Yorumlar