Geniş bir karıştırma kasesine yumurta ve şekeri ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Üzerine su ve portakal suyu ekleyin. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini süzgeçten geçirip karışıma eleyin.
Son olarak mavi haşhaş tohumunu da karışıma ilave edip çırpıcı yardımıyla 3-4 dakika karıştırın.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine karışımı eşit şekilde yayın.
170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kontrollü oalrak pişirin.
Kremasını hazırlamak için bir sos tenceresine süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta ekleyip, kıvam alana kadar pişirin. Pişen koyu kıvamlı kremayı oda sıcaklığında bekletin.
Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebinin içerisine süt ve toz krem şanti ekleyip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kremayı buzdolabında soğutun.
Fırından çıkan keki sıcakken pişirme kağıdıyla birlikte rulo haline getirin ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
Oda sıcaklığına gelmiş olan keki açın ve üzerine kremayı eşit şekilde yayın.
Kremayı yaydığınız keki rulo haline getirin ve eşit dilimlere ayırın.
Üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar kremadan ekleyip yarıya böldüğünüz çileklerle süsleyip servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder