Frambuazlı Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

50 dakika

Frambuazlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Diğer Malzemeler:

  • 200 gramframbuaz(pastayı süslemek için)
  • 1 paketkrema(kremayı çırpmak için)

    Kreması İçin:

  • 500 ml.süt
  • 1/2 adetvanilya çubuğu
  • 4 adetyumurta sarısı
  • 100 gramtoz şeker
  • 50 gramun
  • 40 grammısır nişastası
  • 80 grambeyaz çikolata

    Pandispanya İçin:

  • 5 adetyumurta
  • 3 su bardağıun
  • 2,5 su bardağışeker
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilin

Frambuazlı Pasta Tarifinin Püf Noktası

Unu elemeden karışıma ilave etmeyin. 30 dakika fırın kapağını hiç açmayın. Pandispanyayı katlara ayırırken hamurun tam anlamıyla soğuduğuna emin olun. Aksi takdirde kötü bir görüntü oluşacaktır. Krema hazırlanırken iki ayrı karışımı bir anda birbiriyle karıştırmamak yumurtalı karışımın pişerek kötü bir görüntü oluşturmasını engeller. Hazırlanan kremayı çırpmak için soğuk krema kullanmak ise, kremanın daha hacimli kabarmasına yardımcı olur.

Frambuazlı Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi

Fansız programda pişirmeniz tam anlamıyla istediğiniz dokuya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Frambuazlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    Pandispanyanın Hazırlanışı:

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  2. Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.
  3. Unu, kabartma tozu ve vanilini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin. Bu işlem sırasında spatula kullanın.
  4. 18 cm'lik kelepçeli kalıba kek harcını dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.

    Kremanın Hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencereye koyun.
  2. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.
  3. Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin.
  4. Bir taşım kaynayan sütünüzden 1 kepçe alın ve unlu, nişastalı karışıma ekleyin. 2-3 kepçe kadar ekleyip o karışımı sulandırın ve ısısını dengeleyin.
  5. En son tencerede kalan süte, sulandırılmış karışımı ilave edin ve çırpma teliyle hızlıca çırpın.
  6. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.

    Pastanın Hazırlanışı:

  1. Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan bıçak yardımıyla dikkatlice keserek çıkartın.
  2. Tırtıklı ekmek bıçağıyla ortadan kesin ve kabaran kısmı da traşlayarak düzgün bir görüntü elde edin.
  3. Soğuyan kremanızı, buzdolabından çıkarttığınız kremayla çırparak dokusunu yumuşatın.
  4. Kekin tabanını hafif şekerli suyla ıslatın ve kremanızı yaydırın. Üzerini kapatın ve bu işlemi uygulayın.
  5. Kremayla kaplanan üst harca düzgünce frambuazları dizin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Frambuazlı Pasta Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Yorumlar