Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağıun
- 1 çay bardağıpudra şekeri
- 1 adetyumurta
- 1 çay bardağıyoğurt
- 200 grammargarin
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 4 adetrendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığıtarçın
- 3 yemek kaşığıtoz şeker
Elmalı harç için:
- 3 yemek kaşığıpudra şekeri
Üzeri için:
Elmalı Pasta Tarifinin Püf Noktası
Hazırladığınız hamuru kolaylıkla açılması için buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.Yağlı bir hamur olduğu için fırın kalıbını ayrıca yağlamayın.
Elmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalı harcı hazırlamak için; rendelenmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ilavesiyle elmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Yumurta ve pudra şekerini oval bir kapta karıştırın. Yoğurdu, oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun dörtte birini ayırın ve bir kenarda bekletin. Geri kalan kısmını unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla 1- 2 cm. kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru yuvarlak fırın tepsisi ya da tart kalıbına dikkatlice alın. Hazırladığınız elmalı harcı üzerine yayın.
- Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak ince uzun çubuklar halinde açın.
- Hamur parçalarını, elmalı pastanın üzerine kafes görüntüsünü alacak şekilde yerleştirin. Hamurların bağlantı noktalarına yapışması için hafifçe bastırın.
- Elmalı pastayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Elmalı Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz bir top dondurmayla sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder