Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boymuz
İçi için:
- 5 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 paketkabartma tozu
- 1-2 damlalimon suyu
- 1 su bardağıun
- 3 yemek kaşığıkakao
Pandispanyası için:
- 3 su bardağısüt
- 1/2 adetvanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış
- 2 adetyumurta sarısı
- 3/4 su bardağıtoz şeker
- 2 yemek kaşığı (silme)un
- 1 yemek kaşığı (silme)nişasta
Pastacı kreması için:
- 1/2 kaseganaj
- 50 gramrendelenmiş beyaz çikolata
Üzeri için:
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine tüm yumurtaları kırın.
- Üzerine toz şekeri ilave edip güzelce çırpın.
- Ardından un ve kakaoyu ekleyerek biraz daha karıştırın. Üzerine kabartma tozu ekleyip, limon suyu sıkın ve karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde olacak şekilde kek harcını aktarın.
- 180 derecede 9 dakika kadar pişirin ve çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
Pandispanya için:
- Süt ve vanilya çubuğunun çekirdeklerini derin bir tencerenin içine alın ve kısık ateşte karıştırarak hafif sıcak bir kıvama getirin.
- Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı ve şekeri çırpın, üzerine nişasta ve unu ilave ederek güzelce karıştırın.
- Sütlü karışımdan bir kepçe alarak yumurtalı karışımın içine aktarın. Karıştırın.
- Ardından sütlü yumurtalı karışımı tencerenin içindeki sütün üzerine aktarın ve kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı oturunca ocaktan alın ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar soğutun.
Pastacı kreması için:
- Hazırladığınız pandispanyanın tabanına pastacı kremasını sürün. Üzerine muzları dizin ve yağlı kağıt yardımıyla sarın.
- 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine çikolatalı ganaj sürüp 15 dakika daha bekletin. Ardından beyaz çikolata rendesiyle süsleyerek dilimleyin ve servis edin.
Birleştirme:
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini beyaz çikolata rendesiyle süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder