Baton Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

1 büyük tepsi

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adetyumurta
  • 1.5 su bardağıun
  • 1.5 su bardağıtoz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığınişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilya
  • 1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
  • 1 paketDr. Oetker Krem Şanti
  • 1 paketsütlü çikolata
  • 2 adetmuz

Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekliyoruz.
  2. Yumurtalar koyulaşana kadar (2-3 kat kabarana kadar) mikser ile çırpıyoruz.
  3. Sırası ile un, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı karışıma ekleyip kaşık yardımıyla tek yönde karıştırıp yediriyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika da hazırlanmış pandispanya hamurumuzu pişiriyoruz.
  5. Hazır krem şanti ve pastacı kremasını mikser yardımıyla hazırlayıp buz dolabına kaldırıp soğutuyoruz.
  6. Muzları halka şeklinde doğruyoruz.
  7. Sütlü çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. ( pasta kenarlarına süs için )
  8. Fırından çıkan pişmiş pandispanyayı eşit 3 parçaya bölüyoruz.
  9. Her katı süt ile ıslatıp arasına krem şanti ve muz koyuyoruz.
  10. En son kata hazırladığımız pasta kremasını güzel şekilde sürüyoruz. ( ben çikolatalı krema kullandım)
  11. Son olarak erittiğimiz çikolata sosunu her kenara döküyoruz ve krema ile süslemeye devam ediyoruz. Pastanın en ortasına çikolata rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yorumlar