Yumurtaları kırıp üzerine şekeri ekliyoruz.
Yumurtalar koyulaşana kadar (2-3 kat kabarana kadar) mikser ile çırpıyoruz.
Sırası ile un, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı karışıma ekleyip kaşık yardımıyla tek yönde karıştırıp yediriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika da hazırlanmış pandispanya hamurumuzu pişiriyoruz.
Hazır krem şanti ve pastacı kremasını mikser yardımıyla hazırlayıp buz dolabına kaldırıp soğutuyoruz.
Muzları halka şeklinde doğruyoruz.
Sütlü çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. ( pasta kenarlarına süs için )
Fırından çıkan pişmiş pandispanyayı eşit 3 parçaya bölüyoruz.
Her katı süt ile ıslatıp arasına krem şanti ve muz koyuyoruz.
En son kata hazırladığımız pasta kremasını güzel şekilde sürüyoruz. ( ben çikolatalı krema kullandım)
Son olarak erittiğimiz çikolata sosunu her kenara döküyoruz ve krema ile süslemeye devam ediyoruz. Pastanın en ortasına çikolata rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder