Bardakta Çilekli Pasta Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

6 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

2 saat

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

Bardakta Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

    Çilek sosu için:

  • 200 gramçilek
  • 20 gramesmer şeker
  • 3 damlalimon suyu

    Kek için:

  • 150 gramun
  • 3 gramkabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1 adetyumurta
  • 160 gramtoz şeker
  • 110 ml.süt
  • 80 gramzeytinyağı

    Pastacı kreması için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 15 gramtoz şeker
  • 5 gramvanilyalı şeker
  • 10 gramun
  • 125 ml.süt
  • 7 gramtereyağı
  • 40 grambeyaz çikolata

    Süslemesi için:

  • 100 gramçilek

    Şurup için:

  • 50 gramtoz şeker
  • 50 ml.su
  • 1 dilimlimon
  • 5 ml.siyah rom (isteğe bağlı)

Bardakta Çilekli Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi

Aynı yöntemle bir pasta çemberi kullanarak tek bir büyük pasta da yapabilirsiniz.

Bardakta Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pastanın keki için; yumurta ve toz şekeri çırpın. Kuruları ve sıvıları ayrı kaplarda harmanlayın. Yumurta ve şekerin içine kuruların 1/3'ünü koyun karıştırın. Sıvıların 1/2'sini koyun karıştırın. Kuruların 1/3'ünü koyun karıştırın. Sıvıların kalanını koyun karıştırın. Kuruların kalanını koyun karıştırın.
  2. Pişireceğiniz kaba koyup 30 dakika dolapta bekletin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
  3. Şurup için; su, toz şeker ve limon dilimini tencereye alın. Kaynamaya başladığında bir kepçe ya da kaşık yardımıyla sıvının yoğunluğuna bakın. Damla damla değil ince bir şerit gibi akıyor olması gerekiyor. Kullanacaksanız romu bu aşamada ekleyin ve bir kenarda soğumaya bırakın.
  4. Çilek sosu için; çilekleri bir tavaya koyun, üzerine şeker serpin ve limon suyunu ekleyin. Çilekler yumuşayıncaya kadar düşük ateşte pişirin ve soğuttuktan sonra rondodan geçirin.
  5. Pastacı kreması için; şekerleri ve yumurta sarısını çırpın. Un ekleyip, karıştırın ve tencereye alın. Sütü azar azar ekleyin, yoğunlaşana kadar karıştırın. Süzgeçten geçirip, tereyağı ve beyaz çikolatayı kattıktan sonra kremayı dolaba kaldırın.
  6. Pastaya son şeklini vermek için; servis bardaklarının alt kısımlarına çilek sosundan bir parça alın. Soğuyan keki yatay olarak ikiye kestikten sonra küçük kurabiye kalıbıyla bir adet yuvarlak çıkartın.
  7. Keki çilek şurubunun üzerine yerleştirin ve şurupla ıslatın. İkiye böldüğünüz çilekleri bardağın kenarına dizin. İçine pastacı kreması sıkın ve üzerine daha büyük bir yuvarlak kek katını yerleştirip üzerini şurupla ıslattıktan sonra tekrar çilek sosu dökün.
  8. Aynı işlemi diğer porsiyonlar için de tekrarlayın. Buzdolabında en az 30 dakika kadar beklettiğiniz bardakta çilekli pastaların üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bardakta Çilekli Pasta Tarifinin Servis Önerisi

Pastacı kremasını 1/3 oranında krem şanti ile çırparsanız daha hafif bir krema elde edersiniz.Pastanın servisinde üzerine çırpılmış krema koyabilirsiniz.

Yorumlar