Ayvaların kabuklarını soyun, göbek kısmını oyup geniş bir tencereye kabukları ve çekirdekleriyle beraber yerleştirin.
Üzerine nar suyunu, su, şeker ve çubuk tarçın ve karanfil tanelerini ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp ağır ateşte 20-30 dakika pişirin. Ayvalar pişmeli ama hafif diri kalmalılar.
Pişen ayvaların suyunu süzüp bir kaba aktarın. İçine ayvaları yerleştirip üzerini kapatın. Bir gün buzdolabında dinlendirin. Bu hazırlığı 1-2 hafta öncesinden de yapabilirsiniz.
20-22 cm kek kalıbının taban ölçüsüne göre yağlı kağıdı ölçüp yuvarlak kesin. Kalıbın kenarları yağlayıp unlayın. Kağıda da biraz tereyağ sürüp kalıbın tabanına yerleştirin.
Ayvaları yarım 3-4 mmlik ince dilimler şeklinde doğrayın. Ayvaların şerbeti sulu ise ocakta kaynatıp karamel kıvamına gelmeden ocaktan indirin. Şerbeti kek kalıbının dibine dökün. Dilimlediğiniz ayvaları yan yana yerleştirin.
Oda sıcaklığında tereyağ ve şekeri pomat kıvamına gelinceye kadar çırpın.İçine yumurtaları teker teker ilave edin. En son unu ilave edip karışım homojen oluncaya kadar karıştırın.
Bir spatula yardımıyla kek hamurunu dikkatlice ayva dilimlerinin üzerine yayın. Üstünü düzleştirip 180 C önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika batırdığınız çöp temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Pişen pastayı ellerinizi yakmadan kelepçeden dikkatlice çıkarıp servis tabağına ters çevirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder