Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi

Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi için Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
2 çorba kaşığı buğday nişastası,
2 çorba kaşığı tepeleme un,
1 paket vanilya,
50 gr tereyağı.
Tabanı İçin:
1 paket kakaolu petibör bisküvi.
Üzeri İçin:
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı süt.
Bisküvili Muhallebili Tatlı Yapılışı
Petibör bisküvileri rondodan geçirelim ve fırın tepsisine yayalım. Muhallebisi için; tencereye malzemenin tamamını koyalım ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Bisküvilerin üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Üzeri için; krem şanti ile soğuk sütü koyulaşana kadar çırpalım. Sonra muhallebinin üzerine sürelim ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. Daha sonra uzun uzun keselim ve elimizle yuvarlayarak servis tabağına alalım. Bisküvili Muhallebi Tatlımızın üzerini isteğe bağlı olarak çikolata sosu ile süsleyip, servis yapalım.
Kayısı Şeftali Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kayısı,
Yarım kilo şeftali,
10 bardak su,
3 bardak şeker,
1 adet limon.
Bu harika hoşaf tarifini mutlaka denemenizi öneriyorum. Sıcak yaz günlerinde insanı serinletip susuzluğunu gideriyor. Kayısı ve şeftali’nin tadı bambaşka bir lezzet harikası bence. İkisi karışınca ortaya çok güzel bir aroma çıkıyor.

Yorumlar