Bademli Pilav Tarifi İçin Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı sıcak su,
2 adet kesme şeker,
2 çorba kaşığı tereyağı,
Sıvı yağ,
Tuz,
1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem.
Bademli Pilav Yapılışı
Bir kabın içine pirinçleri koyalım. İçine tuzu, sıcak suyu ilave edip, pirinçleri ıslayalım ve 30 dakika bekletelim.
Daha sonra pirinçleri iyice yıkayıp, suyunu süzelim. Tencereye sıvı yağı, pirinçleri ilave edelim ve 10 dakika kavuralım.
Daha sonra kesme şekerini, tuzunu ilave edelim ve karıştıralım. Sonra sıcak suyunu, tereyağını koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Tavaya çok az sıvı yağı, bademleri koyalım ve bademlerin rengi değişene kadar kavuralım.
Bademleri pilavın içine dökelim ve iyice karıştırıp, üzerini kağıt havlu ile örtüp, dinlendirelim. Bademli Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar